Microsoft laat Windows-gebruikers Windows 10 reserveren

Microsoft laat Windows-gebruikers Windows 10 reserveren

15:41 03 oktober in Geen categorie

Microsoft geeft gebruikers van Windows 7 en 8 de mogelijkheid om hun gratis upgrade naar Windows 10 te reserveren. De softwarefabrikant is begonnen met het melden van die mogelijkheid aan gebruikers door middel van pop-ups.

Gebruikers van Windows 7 en 8 wereldwijd krijgen het stappenplan voor de upgrade naar Windows 10 te zien in hun OS via een notificatie. Ze kunnen hun gratis upgrade per direct reserveren en Windows 10 start met downloaden zodra het OS beschikbaar is, meldt NeoWin.

Als de download gereed is krijgen gebruikers een melding dat ze kunnen beginnen met installeren. Voor het krijgen van die melding moeten ze overigens een e-mailadres invoeren. De download neemt 3GB in beslag en gebruikers kunnen hun reservering op elk moment opzeggen.

Wanneer Microsoft Windows 10 gaat vrijgeven is niet bekend maar het zal ergens in de zomer zijn. Microsoft heeft de lat hoog gelegd wat betreft het aantal Windows 10-installaties: binnen 2 tot 3 jaar moeten er een miljard installaties zijn, maar dat betreft een totaal waar alle verschillende Windows-versies onder vallen. Om het aantal te halen wil het bedrijf in ieder geval zoveel mogelijk gebruikers van Windows 7 en 8 overhalen om over te stappen.

 

bron: tweakers.net